Igra kao osnоva razvoja celokupne ličnost deteta

Развој говора

Имајући у виду важност правилног развоја говора код детета, на недељном нивоу организоване су радионице са логопедом који подстиче говор и у складу са индивидуалним потребама коригује изговор детета. Заједно радом стручног тима и васпитачима, утиче на развој позитивних свести о себи код деце, социјалних и емоционалних вештина, а ои слободног изражавања мишљења и потреба.

Енглески језик кроз игру

Учимо енглески језик, кроз игру са нашом лутком Милом. Не смемо заборавити да је осим развоја свести о себи, другоме и околини, усвајања норми и правила понашања кроз дружење и игру, јако важно развијати и умења код детета, неопходна за живот у савременом свету. Препознали смо да је познавање бар једног страног језика важно током живота сваког човека, а дечији узраст идеално време за започињање његовог учења. Кроз песму, игру, слику и смех деца усвајају основе енглеског језика дружећи се са девојчицом лутком Милом И васпитачима оспособљеним за рад, или дечијим речником речено игру, на енглеском језику. Мила и Милош су два другара из вртица која заједно са децом пролазе кроз различите авантуре, проекте, и на тај начин упоредо савладавају како матерњи тако и енглески језик.

Наше мало креативно царство

Знамо да дечија машта може свашта! Наше мало креативно царство препуно је материјала и средстава за дечије стваралаштво, а деца имају потпуну слободу истраживања. Четкице, темпере, кецељице, песак, цвеће, лишће, ораси, перлице, пластелин, глина, папир, перо, маказе, оловке и бојице нису само материјали који се користе у школи. То су наша средства за стварање најдрагоценијих радова који су плод дечије маште. Све што видимо, можемо да претворимо у креативни материјал. У нашем вртићу не постоје тачни и погрешни одговори, као ни бољи ни лошији радови. Свако креативно стваралаштво које је плод дечијег труда и маште пођеднако се цени, а њихов рад негује.

Рекреација и физичка активност

Боравак на свежем ваздуху позитивно утиче на здравље детета, усвајање и неговање социјалних вештина, развој свести о бризи за околину и подстицање дечије маште. Имајући то у виду, Мале Звезде свакодневно проводе време напољу у шетњи и игри.
Рекреација и физичка активност веома су важни за развој крупне моторике и побољшање општег здравља деце. Мале Звезде вредно раде на јачању свог тела уз подршку стручних сарадника за спорт из школице спорта Шампион. За ове активности користимо како простор Мале Звезде тако И модерно уређену салу за физичко, код нашх сарадника из школице спорта Шампион. Сала се налази на удаљености од 300 метара од предшколске установе Мала Звезда.

Развој музичких способности код деце

Сваком детету неопходно је да осети топлину и добру енергију како би се осетило сигурно, а музика је један од начина на који се детету баш то и обезбеђује. Уз мале музиканте атмосфера је увек весела, а сарадници за музику су ту да деци осим добре забаве пруже и разноврсна знања из света музике.
Музику природно прати плес, а ономе чему бисмо ми хтели да учимо нашу децу су вредности са којима смо и ми расли. Плесом за предсколце деца улазе у прицу прилагођену чистом дечијем свету, И кроз музику, причу И покрет упознају себе, свет око себе И савладавају неопходне вештине битне за њихов целокупни развој.

Развој мишљења

Како је радозналост једна од главних особина и покретача развоја код деце, потребно их је свакодневно подстицати на истраживање, постављање питања, развијање критичког мишљења и размишљања стварајући тако погодно тло за когнитивни развој детета.Наши мали експерименти настају постепено, према интересовањима деце и у циљу да се уоче различите употребне вредности предмета и искористе свакодневни, лако доступни ресурси за стварање и учење.
Најмилији су нам знатижељни погледи деце, одушевљење на њиховим лицима, смех и узбуђеност које ове радионице доносе.